Potpourri

Inför morsdag bestämmde jag mig för att göra eget potpourri att ge bort till mor min.

Till denna potpourri använde jag mig utav citron, apelsin och lime som jag skar till tunna skivor och torkade i ugnen på ungefär 75 grader. Om man har lite mer tid på sig kan man även lägga skivorna på tidningspapper för att låte dem torka. När citrusfrukterna torkat klart blandade jag dem med kanelstänger och stjärnanis i en fin skål. Det blev en valdigt bra blandning som luktade gott, och blev väldigt uppskattad!

Morsdag!

Foto: http://frekki.blogg.se/
I söndags var det ju morsdag och min mamma älskar sötsaker, så därför tyckte jag att en tårta skulle bli en perfekt morsdags present!

Jag passade på att testa två nya mousse fyllningar till denna tårta, den ena blev med smak av passionsfrukt och den andra med nougat.
Mamma älskar choklad och därför tyckte jag att det skulle bli roligt att pröva på att göra utsidan på tårtan utav chokladfingrar.

Tårtan är spacklad med grädde. Jag täckte den med sockerpasta som jag färgade ljus lila. Blommorna sockerpasta som jag färgade rosa, och penslade på lite silverglitter för att få lite mer effektfull. Runt om tårtan är det vanliga chokladfingrar (det gick åt 3 pkt).

Passionsfruktmousse
1 pkt mascarponeost
2 dl grädde
7 passionsfrukter (jag hade väldigt små)
lite vaniljsocker efter smak

Vispa grädden fluffigt, blanda i mascarponen.
Tillsätt vaniljsocker efter smak.
Blanda tillsist i passionsfrukterna.

Låt sedan stå i kylen och stelna till ett tag.

Nougatmousse
100 g dubbelnougat
ca 70 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
1 ägg

Smält choklad i ett vattenbad.
Lägg nougaten i chokladen och låt smälta samman.
Rör sedan ner äggulan och tillsist  den vispade grädden.

Låt sedan stelna i kylen ett tag

.

Toblerone chokladkaka

När min svärmor var utomlands så komme hon hem med en stor toblerone till mig, jag tyckte den var för stor för att bara äta den som den var så jag bestämde mig att baka något gott av den. Det blev toblerone chokladkaka.

Ingredienser
150 gram smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
2 st ägg
1 dl grädde
2 msk smör att smörja med
150 gram toblerone
50 gram vit choklad (valfritt)

Gör så här
Smält smöret och ta bort från plattan. Rör i socker, kakao, och vaniljsocker.
Rör sedan i ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut i en smörad form.
He in i nedre delen av ugnen på ca 175 grader i 15-20min
Koka under tiden grädde och smör och ta bort från plattan.
Hacka choklad och rör i gräddblandningen, låt stelna lite.
Bred chokladsmeten över kakan och ställ i kylskåp och låt stelna något.
Servera gärna med grädde.

MODO

Min gamla chef skulle byta jobb så hans kollegor ville att jag skulle göra en tårta till honom, han hejjar på Modo så därför blev det såklart en Modotårta.
Tårtan är fylld med choklad och hallonmousse den är spacklad med smörkräm och täckt med sockerpasta.
Loggan är ritad med ätbar färg.

Blommig tårta

För någon helg sedan var jag och en kompis på en tårtkurs där vi fick lära oss olika tips och trix gällande tårtor och dekorationer. Jag valde att göra en massa små blommor för att täcka hela tårtan med dem. Jag målade blommorna med lite ätbart silver pulver för att få blommorna att se mer effektfulla ut.
Tårtan är fylld med jordgubb och chokladmousse. Den är spacklad med grädde sedan täckt med marsipan, blommorna är även gjorda utav marsipan. Denna tårta fick sedan min faster som födelsedagspresent!

Whoopies

Har bakat Whoopies för första gången, detta är choklad whoopies med marabou fyllning.
Jag använde mig utav detta recept.

Ingredienser
100 g smör
1 1/4 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2½ tsk vaniljpulver
½-1 dl mjölk
½ dl kakao

Gör så här
Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ägget.
Rör ihop mjöl, kakao, bakpulver,vaniljsocker och salt sen ner i smeten, tillsätt sedan mjölken.
Fyll en sprits med en rund tyll och spritsa ut 5 kr-stora små pluttar med jämna mellanrum på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 8-10 minuter och låt dom sen svalna medan du gör fyllningen.
 
 
 

Björklöven

Detta är en tårta som jag gjort till min pappas kusin som hejjar på Björklöven.
Tårtan är fylld med choklad och hallonmousse, spacklad med smörkräm och täckt med sockerpasta.
Loggan är gjord med ätbar färg och kristyr

Macarons

För ett tag sedan bakade jag dessa vanilj macarons med chokladganach fyllning.
För ett tag sedan bakade jag dessa macarons med vanilj smak och chokladganach fyllning. Det var mitt första försök på detta bakverk och jag kan lätt säga att det var inte sista gången jag bakade dessa!
Receptet hittade jag på http://mirabellcupcake.blogg.se/2012/january/macarons-ros-choklad.html men istället för rosvatten blandade jag i lite vaniljessens.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0