Red Velvet Cake

Inför alla hjärtans dag så bakade jag en red velvet cake till min värdfamilj. Den blev godkänd av en familj som älskar red velvet och vet hur den ska smaka, så den blev alltså helt okej.  Tyvärr så glömde jag ta kort med kameran så jag har bara ipad bilder... Som vanligt nuförtiden så har jag använt mig av ett amerikanskt recept så jag har även använt mig utav amerikanska mått. (1cup= 2,37 dl)



Ingredienser

2 1/2 cups siftat mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 msk kakao
röd pasta färg 
50 gram smör i rumstemperatur
1 1/2 cup socker
2 ägg i rumstemperatur
1 tsk vaniljextrakt
1 cup buttermilk
1 msk vitvinsvinäger

Frosting

Vit choklad
Philadelphia ost

Gör så här

Sifta mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. I en annan skål blanda den röda pastafärgen och kakao. Mixa sedan smör och socker fluffigt ungefär 3 minuter. Mixa in äggen ett åt gången. Tillsätt en tredjedel av mjölmixen och mixa väl, blanda sen i hälften av buttermilken (om du inte har tillgång till buttermilk kan du göra din egna genom att tillsätta lite citronsaft i mjölk och låta stå 5 min). Blanda i ytterligare en tredjedel av mjölmixen och sedan resten av buttermilken. Tillsätt resten av mjölet och blanda väl, se till att skrapa ner degen från sidorna. Blanda i kakao färgblandningen.

Bröa och smöra två 23 cm runda formar och sätt ugnen på 175 grader. Mixa sedan i en lite skål bikarbonat och vinäger, det kommer att fräsa till! Blanda ner mixen i kaksmeten och rör om ordentligt. Dela upp smeten jämt i de två formarna och ställ in i ugnen. Baka 25-30 minuter, den är klar då du kan trycka in en tandpetare och den kommer ut ren. 

Låt bottnarna svalna 10 min på ett galler, lyft sedan bort formarna och låt svalna helt innan du frostar kakan. 

Jag använde mig inte av några mått till frostingen utan höftade bara till det. Jag smälte chokladen över vattenbad, vispade philadelphia osten tills den var mjuk. När chokladen svalnat en aning blandade jag ihop den med osten och fyllde tårtan med ett lager. Jag frostade den sedan ett lager och ställde in den i kylen över natten. Dagen efter så frostade jag ett nytt lager, det första lagret täckte inte så bra då den röda kakan blandas lätt in i frostingen så den behöver två lager. 

Mina röda rosor är gjorda av en annan frosting som dock inte smakar så gott. Men det är den enda frostinge jag vet som är hård nog för att kunna göra rosor av. 


.

korgmönster


Tänkt visa er denna bild som tyvär inte är av bästa kvalite.
Det är min första tårta där jag testat på att göra korgmönster. Det var faktiskt inte så svårt som man kan tro när man väl kommit in i det. Blommorna är gjorda av kristyr och tårtan fylld med blåbärsgrädde.



Strawberry cheesecake



Denna cheescake med färska jordbubbar både i smeten och som garnering är både väldigt god och inte alls avancerad. Jag fick hjälp att baka av min 4 åriga lilla hjälpreda som hade hur kul som helst i köket!
Jag använde mig utav mintchoklad kakor som botten, men det funkar utmärkt med vanliga chokladkex eller hederliga grahamskex.

Ingredienser

200g thinmints (eller andra kex)
100g smält smör

800g cream cheese
1 3/4 cup florsocker
1 tsk vaniljextrakt
Skal av en lime+juice
4 ägg
1 cup cream fraich
1 liter färska jordgubbar

Gör så här

Mixa kexen i en matberedare och blanda med de smälta smöret. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant, grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10 min. Låt svalna.

Vispa cream cheesen tills den är luftig och blanda i ägg, florsocker, lime och cream fraich.
Vispa ordentligt. Skär några jordgubbar i mindre bitar och blanda försiktigt ner dom i s i formenmeten. Häll smeten i den avsvalnade formen och grädda cheesecaken ca 60 min i 175 grader. Kakan ska inte vara fast i mitten när du tar ut den. Låt den svalna helt innan du skivar upp jordgubbarna och dekorerar.

RSS 2.0