Tryffel fyllning

Detta är en supergod fyllning till tårtor eller cupcakes. Kräver endast 3 ingredienser gör den också, sånna ingredienser som jag alltid har hemma.

ingredienser
200 gram hackad choklad
2 dl grädde
1 msk smör

Gör så här
Värm upp grädden i en kastrull men låt den inte koka, blanda sedan i chokladen och låt den smälta. När chokladen är smält blandar du ner smöret som gör tryffeln glansig.


Cherry spice cake

Jag skulle göra en tårta till min tårtkurs och ville testa på att göra någon helt ny tårtbotten, så jag gjorde denna med körsbär. Till denna tårtbotten behöver man två formar med samma mått. Amerikanarna kör oftast med bara ett lager fyllning i sin tårta så denna gång gjorde även jag det.

Ingredienser

1 1/2 cup körsbärs pajfyllning
1/2 cup smör
2 cups socker
2 ägg
2 1/2 cups mjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk riven muskot
1 1/2 tsk kanel
1/2 tsk malen nejlika

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa två runda tårtformar.
Hacka körsbärs fyllningen.

Vispa smör, och socker fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget, vispa ordentligt efter varje ägg.
Blanda väl i en annan skål mjöl, bikarbonat och kryddorna. Blanda försiktigt ner de torra ingredienserna och körsbärs fyllningen i äggsmeten. Fördela smeten i de två formarna, och grädda mitt i ugnen 30-35 minuter.


Pepparmint fudge

Dessa fudge är superenkla och jätte goda. De passar helt utmärkt som julgodis, och om du utesluter pepparmints smaken eller tillsätter valfri annan smak passar de bra när som helst. (Detta recept är baserade på de amerikanska måtten)

Ingredienser
2 2/3 cup chocolate chip
3 msk smör
1 burk kondenserad mjölk
1 tsk pepparmint extrakt
1/2 tsk vaniljextrakt
Salt
2 polkagris käppar

Gör så här
Krossa polkagrisarna.
Blanda chokladen, kondenserad mjölk, smör och en nypa salt över ett vattenbad. Rör om tills chokladen smält och blandats väl med övriga ingredienser, ca 6-8 minuter. Blanda sedan i vanilj och pepparmint extrakten. Smeten ska vara rätt så tjock och glansig. Häll smeten i en ca 10*10 form som du klätt med bakplåtspapper. Släta ut smeten med en slickepott, och sprinkla över den krossade polkagrisen. Låt stå i kylskåp ca 2 timmar innan du skär ut lagomt stora bitar. Polkagrisen har en tendens att smälta, men denna fudge är så god så du hinner nog äta upp den innan det händer.




RSS 2.0