Marabou Crème brûlée

 
Ingredienser
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
4 äggulor 
2/3 dl strösocker
100 Marabou choklad
råströsocker/farinsocker till bränning
Hallon till servering
 
Gör så här
Sätt ugnen på 150°. Blanda grädde, mjölk och socker i en kastrull. Koka upp. Hacka chokladen och blanda ner den i den varma gräddmjölken så att den smälter. Vispa upp äggulorna. Häll gräddmjölken över äggen under kraftig vispning. Fördela smeten i ugnståliga portionsformar. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen ca 60 min. Smeten är lite lös i mitten men stelnar när den kallnat. Låt crème brûléen svalna, de kan med fördel stå över natten. Vid servering, strö över råströsocker/farinsocker och bränn av dem med gasbrännare tills de har fått en knäckig yta. För att få extra knäckig yta kan man bränna av Crème brûléen i flera omgånger.

Bäst blir det om man har en gasbrännare, men det går också att bränna av dem i ugnen. Använd då ugnens grillfunktion och ställ dem längst upp. Använd florsocker, som är lite lättare att smälta i ugnen och håll koll så att de inte blir brända.
 

RSS 2.0