Baseball cupcakes

Jag fick fria händer, men tyckte det skulle passa bra att gå med baseball tema, då cupckesen var till deras tränare.

Ingredienser för muffins

3 dl vegetabilisk olja
4 dl socker
4 ägg
1 msk vaniljextrakt
5 1/4 dl vetemjöl
1 1/4 dl maizena mjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
3.5 dl creme fraich 

Frosting

3 dl socker
1 3/4 dl mjöl
1 nypa salt
5 1/4 dl mjölk
340 g rumstempererat margarin
1 1/2 msk vaniljextrakt eller annan smaksättning

Gör så här

Börja med att göra basen till frostingen då den behöver tid att svalna innan du frostar muffinsen.
I en kastrull, blanda ihop socker, mjöl och salt på medium värme. Tillsätt sakta mjölken. Rör om konstant tills det börjar koka, sänk sedan värmen och låt småkoka i 3-4 minuter medans du fortsätter att röra om.  Blandingen kommer att bli väldigt tjock, ungeför som en pudding. Tillsätt sedan vaniljextrakten.  Låt sedan svalna helt innan du frostar muffinsen.
Börja sedan med muffinsen Ställ ut ca 25 muffinsformar på en plåt och sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop oljan och socker i en stor skål i ca 2 minuter. Tillsätt äggen och extrakten, vispa i ytterligare 2 minuter. I en annan skål blanda ihop mjöl, maizena, bakpulver och salt. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten och vispa ihop på låg hastighet. Tillsätt creme fraichen och mixa ihop väl. Använd en glasskopa och skopa ut smeten till muffinsformarna och grädda i nedre delen av ugenen i ca 20 minuter. Låt muffinsen svalna helt. Se till så att frostingen är helt avsvalnad annars så kommer frostingen smälta smöret. Vispa smöret fluffigt. Tillsätt frostingen i smöret en skopa i taget medans du vispar på medelhastigehet. Vispa tills allt är blandat och fluffigt. Smaka och se om du behöver tillsätta mer vaniljextrakt. Nu är också tillfället att tillsätta önskad färg.

RSS 2.0