Red Velvet Cake

Inför alla hjärtans dag så bakade jag en red velvet cake till min värdfamilj. Den blev godkänd av en familj som älskar red velvet och vet hur den ska smaka, så den blev alltså helt okej.  Tyvärr så glömde jag ta kort med kameran så jag har bara ipad bilder... Som vanligt nuförtiden så har jag använt mig av ett amerikanskt recept så jag har även använt mig utav amerikanska mått. (1cup= 2,37 dl)



Ingredienser

2 1/2 cups siftat mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 msk kakao
röd pasta färg 
50 gram smör i rumstemperatur
1 1/2 cup socker
2 ägg i rumstemperatur
1 tsk vaniljextrakt
1 cup buttermilk
1 msk vitvinsvinäger

Frosting

Vit choklad
Philadelphia ost

Gör så här

Sifta mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. I en annan skål blanda den röda pastafärgen och kakao. Mixa sedan smör och socker fluffigt ungefär 3 minuter. Mixa in äggen ett åt gången. Tillsätt en tredjedel av mjölmixen och mixa väl, blanda sen i hälften av buttermilken (om du inte har tillgång till buttermilk kan du göra din egna genom att tillsätta lite citronsaft i mjölk och låta stå 5 min). Blanda i ytterligare en tredjedel av mjölmixen och sedan resten av buttermilken. Tillsätt resten av mjölet och blanda väl, se till att skrapa ner degen från sidorna. Blanda i kakao färgblandningen.

Bröa och smöra två 23 cm runda formar och sätt ugnen på 175 grader. Mixa sedan i en lite skål bikarbonat och vinäger, det kommer att fräsa till! Blanda ner mixen i kaksmeten och rör om ordentligt. Dela upp smeten jämt i de två formarna och ställ in i ugnen. Baka 25-30 minuter, den är klar då du kan trycka in en tandpetare och den kommer ut ren. 

Låt bottnarna svalna 10 min på ett galler, lyft sedan bort formarna och låt svalna helt innan du frostar kakan. 

Jag använde mig inte av några mått till frostingen utan höftade bara till det. Jag smälte chokladen över vattenbad, vispade philadelphia osten tills den var mjuk. När chokladen svalnat en aning blandade jag ihop den med osten och fyllde tårtan med ett lager. Jag frostade den sedan ett lager och ställde in den i kylen över natten. Dagen efter så frostade jag ett nytt lager, det första lagret täckte inte så bra då den röda kakan blandas lätt in i frostingen så den behöver två lager. 

Mina röda rosor är gjorda av en annan frosting som dock inte smakar så gott. Men det är den enda frostinge jag vet som är hård nog för att kunna göra rosor av. 


.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0