Halloween cupcakes

Till Halloween så passade jag på att baka dessa goda cupcakes (sammets cupcakes, som de heter på svenska). Namnet har att göra med konsistensen, len som sammet. Och det är den verkligen, man ser det framför allt på smeten när man gör den, len len len.
Eftersom det var Halloween så dekorerade jag dem med glasskärvor och blod!!




Sammetscupcakes 
(12 stycken cupcakes)

60g smör
150g socker
1 ägg
1,5 msk kakao
1,5 msk röd hushållsfärg
0,5 tsk vanilj essense
1 1/4dl filmjölk
150g mjöl
0,5 tsk salt
0,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk vitvinsvinäger


Gör så här
Sätt ugnen på 175 °C. Vispa samman smör och socker med elvisp tills det blir lätt och fluffigt.
Tillsätt ägget och vispa tills allt är välblandat.
Blanda kakao, röd hushållsfärg och vaniljpulver och blanda sedan ner i smörblandningen. 
Vispa tills dess att smeten fått en jämn färg.Vispa ner hälften av filmjölken med låghastighet på elvispen, därefter blandas hälften av mjölet ner. 
Tillsätt sedan resten av filmjölk och mjöl. Öka hastigheten på vispen och vispa tills smeten blivit slät.
Blanda i salt, vinäger och bikarbonat och vispa någon minut till.Fyll muffinsformarna till två tredjedelar (jag fyllde till hälfen och då blev de perfekt upp till kanten på muffinsformen) och grädda långt ner i ugnen i 20-25 min eller tills muffinsen fjädrar tillbaka när du trycker lätt på dem med fingertoppen. 
Det skall inte fastna något på provstickan som sticks in i mitten.
Låt muffinsen svalna helt på galler innan de toppas med färskostglasyr.
Gräddas med fördel i en muffinsplåt klädd med pappersformar. 

Frosting
400g färskost
150g smält vit choklad
Florsocker

Gör så här
Vispa samman alla ingredienser till frostingen och spritsa med en stor rund tyll på muffinsen. 



Glasskärvor
150g socker
88ml vatten

Gör så här
Blanda ihop socker och vatten i en kastrull. Se till att röra om hela tiden så att blandningen inte blir bränd. När sockret har nått 132 grader häller du ut den på en oljad plåt. Efter 30-60 minuter har socker blandningen stelnat och du kan slå ut skärvor.

Blod
6msk florsocker
1msk honung/sirap
1msk vatten 
Röd karamellfärg

Gör så här
Blanda ihop allting, tillsätt mer vatten om du vill få rinnigare blod. 










Kommentarer
Postat av: Elins kammare

Det hade sett läskigare ut om det varit svart i mitten av frostingen, så att det liknade ett öga! ;)

2013-11-04 @ 16:17:07
URL: http://elinskammare.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0