Tripple Chocolate Cheesecake

Vår ugn har inte fungerat i sommar, så när jag fyllde 21 i början av juli så kunde jag inte baka någon riktig tårta, istället blev det en frozen cheesecake. 
Och inte vilken som helst, utan en tripple chocolate cheescake!

Ingredienser

300 g choklad kakor
125 g smält smör
200 g vitchoklad
200g mjölkchoklad
200g mörk choklad
60 ml kokande vatten
3 tsk gelatin pulver
3*250 g creame cheese
1 dl socker
3 dl vispgrädde
Hallon
Socker

Gör så här

Smöra en springform. Mixa kakorna i en mixer och blanda i de smälta smöret. Tryck ut kakmixen i formen och ställ in i frysen. Smält den vita chokladen i ett vattenbad, ställ åt sidan. Sprinkla gelatinpulvret över det kokande vattnet, och rör om tills gelatinet har smält.
 Med en elvisp vispa ihop creame cheese med grädden, tillsätt gelatin blandingen och rör om väl. Tillsätt 1/3 av creame cheese mixen i den vita chokladen, och rör om. Häll ut i den avsvalnade formen, och ställ in i frysen ca 15 minuter. Smält mjölkchokladen över ett vattenbad och blanda sedan i hälften av creame cheese blandningen. Häll över de vita choklad lagret och låt stå i frysen ytterligare 15 minuter, eller tills den stelnat.
Smält den mörka chokladen över ett vattenbad och blanda med resten av creamse cheese blandningen. Häll över mjölkchoklad lagret och se till att få en jämn yta. 
Ställ in i frysen 3 timmar eller över natten. Ta fram din cheesecake och låt tina en stund. Gör hallonsåsen genom att koka upp hallon med socker, smaka av.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0