Dulche de leche cake
Min kära vän från Brasilien använder kondenserad mjölk och dulche de leche i nästan allt hon bakar och bjuder på, så jag har blivit väldigt inspererad på att baka med samma ingrediens. Min värpappa hade sin födelsedag igår så jag bestämde mig för att baka en födelsedagstårta till honom. Det blev denna supergoda tårta, som blev en riktig succe. Jag tror att detta är min nya favorit tårta!
Ingreienser
Ingreienser
3 burkar kondenserad mjölk
2 cups mjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
3/4 cups rumsvarmt margarin
1 1/2 cup socker
2 tsk vanilj extract
1 cup mjölk
5 rumstempererade äggvitor
Vispgrädde
Pecan nötter
1 msk vatten
1 msk vatten
2/3 tsk gelatin pulver
Gör så här
Smöra och bröa två lika stora kakformar och sätt ugnen på 175 grader.
Med en elvisp mixa smöret mjukt. Blanda i sockret lite i taget och mixa väl.
Vispa i vaniljlen. Blanda i mjölet och mjölken lite i taget tills allt är blandat.
I en annan skål, vispa äggcitorna tills toppar formas. Vänd försiktigt ner äggvitorna i äggblandningen, tills allt är blandat. Dela smeten mellan de två bröade formarna. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, eller tills provsticka kommer ut ren. Låt sedan tårtbottnaarna svalna och dela sedan varje botten på hälften.
Koka två burkar kondenserad mjölk utan etikett i 2 timmar, koka den tredje burken i en timme tills det blir dulche de leche och låt svalna helt.
Koka två burkar kondenserad mjölk utan etikett i 2 timmar, koka den tredje burken i en timme tills det blir dulche de leche och låt svalna helt.
Lägg en botten på ett tårtfat och fördela sedan 1 1/2 burk DDL jämt genom 3 lager och avsluta med sista botten.
Värm vattnet och gelatinet i micron tills gelatinet har löst upp. Vispa grädde hårt, blanda i 1/2 burk DDL och gelatinet. Frosta tårtan jämt. Använd den sista burken DDL som kokat 1 timme, sprid ut över toppen på tårtan och låt DDL rinna över kanterna. Avsluta med hackade peacan nötter.
Kommentarer
Trackback