Banoffe pie
Denna goda banoffe pie bjöd jag på min födelsedag. Den är även väldigt lätt att göra, och dulche de lechen är hilmmelsk!
Ingredienser
12 digestivekex
75 g smält smör
1 burk dulche de leche
3 dl vispad grädde
3 bananer
1 tsk vaniljsocker
ev. finriven choklad och jordgubbar
Gör så här
Smula kexen fint och blanda med de smälta smöret, tryck ut i en pajform med löstagbar kant.
Smula kexen fint och blanda med de smälta smöret, tryck ut i en pajform med löstagbar kant.
Låt stå kallt en stund. Bred ut dulche de lechen i pajformen, skicka bananerna och lägg på.
Vispa grädden och blanda i vaniljsockret, bred grädden över kakan. Garnera med jordgubbar eller choklad.
Dulche de leche= 1 burk kondenserad mjölk.
Ta bort ettiketten från burken. Sedan ställer man burken oöppnad i en gryta med kokande vatten. Koka i 1,5-3 timmar, ju längre den kokar ju fastare dulche de leche. Burken måste alltid vara täckt med vatten. Låt burken svalna innan du öppnar den.
Kommentarer
Trackback