Tårta till tvillingar
Tvillingarna jag tar han om här i USA fyllde 4 år och jag fick baka deras födelsedagstårta. Pojken älskar blått och tjejen rosa, så hela tårtan fick gå i det temat! Tårtan är fylld med hallonmousse och nutellamousse. Tårtan är täckt med både sockerpasta och med cream cheese frosting.
Tårtbotten
4 ägg
5 dl hallon
Tårtbotten
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Gör så här
Vispa ägg och socker poröst.
Gör så här
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda resten av ingredienserna i en egen bunke och blanda sedan ner i äggsmeten.
Vispa ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smörad och bröad form.
Grädda mitt i ugnen i 170 grader 40-45 min.
Nutella mousse
4 dl vispgrädde
200 gram nutella (2 dl)
2 äggvitor
Nutella mousse
4 dl vispgrädde
200 gram nutella (2 dl)
2 äggvitor
1/2 glas mjölk
50 gram socker
4 gelatinblad
Gör så här
Smält nutellan i ett vattenbad, blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm mjölken i mikron (ska ej koka) lägg sedan ner gelatinbladen i den varma mjölken, rör om. Vispa äggvitorna hårt. blanda mjölken och nutellan i en separat bunke. Vispa även grädden separat. Blanda med en slickepott äggvitorna med nutellan och grädden. Ställ i kylskåp över natten.
Hallonmousse
Gör så här
Smält nutellan i ett vattenbad, blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm mjölken i mikron (ska ej koka) lägg sedan ner gelatinbladen i den varma mjölken, rör om. Vispa äggvitorna hårt. blanda mjölken och nutellan i en separat bunke. Vispa även grädden separat. Blanda med en slickepott äggvitorna med nutellan och grädden. Ställ i kylskåp över natten.
Hallonmousse
5 dl hallon
1 1/4 st gelatinblad
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vispgrädde
Gör så här
Koka ihop hallon med socker till en tjock sås. Blötlägg geltinbladen i kallt vatten under ca 5 min, krama ut vatten från gelatinbladen och blanda sedan ner i hallonsåsen. Låt svalna innan du blandar i vaniljsockert.
Gör så här
Koka ihop hallon med socker till en tjock sås. Blötlägg geltinbladen i kallt vatten under ca 5 min, krama ut vatten från gelatinbladen och blanda sedan ner i hallonsåsen. Låt svalna innan du blandar i vaniljsockert.
Vispa grädden och blanda försiktigt ner i hallonsåsen med en slickepott. Låt svalna minst 3 timmar.
Kommentarer
Postat av: keiser
Finns det någon fortsättning på det här receptet? :)
Trackback