Strawberry cheesecake
Denna cheescake med färska jordbubbar både i smeten och som garnering är både väldigt god och inte alls avancerad. Jag fick hjälp att baka av min 4 åriga lilla hjälpreda som hade hur kul som helst i köket!
Jag använde mig utav mintchoklad kakor som botten, men det funkar utmärkt med vanliga chokladkex eller hederliga grahamskex.
Ingredienser
200g thinmints (eller andra kex)
100g smält smör
800g cream cheese
1 3/4 cup florsocker
1 tsk vaniljextrakt
Skal av en lime+juice
4 ägg
1 cup cream fraich
1 liter färska jordgubbar
Gör så här
Mixa kexen i en matberedare och blanda med de smälta smöret. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant, grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10 min. Låt svalna.
Vispa cream cheesen tills den är luftig och blanda i ägg, florsocker, lime och cream fraich.
Vispa ordentligt. Skär några jordgubbar i mindre bitar och blanda försiktigt ner dom i s i formenmeten. Häll smeten i den avsvalnade formen och grädda cheesecaken ca 60 min i 175 grader. Kakan ska inte vara fast i mitten när du tar ut den. Låt den svalna helt innan du skivar upp jordgubbarna och dekorerar.
Gör så här
Mixa kexen i en matberedare och blanda med de smälta smöret. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant, grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10 min. Låt svalna.
Vispa cream cheesen tills den är luftig och blanda i ägg, florsocker, lime och cream fraich.
Vispa ordentligt. Skär några jordgubbar i mindre bitar och blanda försiktigt ner dom i s i formenmeten. Häll smeten i den avsvalnade formen och grädda cheesecaken ca 60 min i 175 grader. Kakan ska inte vara fast i mitten när du tar ut den. Låt den svalna helt innan du skivar upp jordgubbarna och dekorerar.
Kommentarer
Postat av: Anonym
åh skicka lite i posten åt mig ;-)
Trackback